söndag 18 maj 2014

Sommartårta

SOMMARTÅRTA

1 tårta

100 g smör eller margarin
3 dl socker
1 ägg
1½ dl gräddmjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 - 4 späda rabarberstjälkar


Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ägget, uppvispat med gräddmjölken. Blanda mjöl och socker och rör ned det i smeten. Häll smeten i en väl smord och bröad form. Skär oskalad rabarber i ca 2 cm långa bitar och stick ned dem i smeten.

Grädda kakan ca 50 minuter i 175° ugn. Servera tårtan till kaffet eller som dessert med vaniljsås eller vispgrädde till.

Variation:
Byt ut rabarbern mot skalade äppelklyftor, doppade i litet kanel och socker. Strö också litet kanel och socker på kakan före gräddningen.


Tid för tillagning: Ca 1 timme och 15 minuter.


Från Hemmets Journal kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar