söndag 11 maj 2014

Napoleonjordgubbar

NAPOLEONJORDGUBBAR

Det här är en variant på de välkända napoleonbakelserna som får en frisk smak av färska jordgubbar.

10 - 12 bakelser

1 förpackning djupfrysta smördegs-
plattor, ca 425 g

Kräm:
3 - 4 dl vaniljkräm lagad av vaniljsås-
pulver, ca 2 dl vispgrädde och
1½ - 2 dl mjölk
50 - 100 g hackade nötkärnor eller
sötmandlar

Glasyr:
3 - 4 dl florsocker
ca 2 msk vatten

Garnering:
jordgubbar, hela eller halva


Tina smördegsplattorna och kavla ut dem tunt. Skär varje platta i 4 - 5 delar. Grädda mitt i ugnen vid 200° 15 - 20 minuter tills de fått fin färg och är spröda. Låt svalna på galler.

Rör ut vaniljsåspulvret med mjölk och grädde enligt anvisningarna på förpackningen. Skålla, skala och mal ev mandel och tillsätt den.

Rör florsocker och vatten tills glasyren fått rätt konsistens. Bred ut glasyren på hälften av kakorna. Fördela vaniljkrämen på de oglaserade kakorna och lägg skivade jordgubbar över. Täck med de glaserade kakorna. Garnera med hela eller halva jordgubbar. Låt bakelserna stå kallt 1 - 2 timmar före serveringen. Strö över nötter eller mandel.


Tid för tillagning: 1 timme, varav ca
20 minuter i ugnen + 1 - 2 timmar för
avkylning.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar