måndag 12 maj 2014

Vaniljbröd

VANILJBRÖD

Om man ska ha många småbröd blir det dyrt att köpa. Man väljer att baka själv i stället. Pröva t ex vaniljbröd - de är lätta att baka. Degen formas till en rulle, skärs i skivor och gräddas.

Ca 50 st

3 3/4 dl vetemjöl
200 g smör eller margarin
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
socker

Tips:
Man kan göra en stor sats deg
och förvara i frysen. Sedan skär
man degen i skivor och gräddar
kakorna när de ska serveras.


Hacka samman mjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt florsocker och vaniljsocker. Arbeta samman degen med händerna och forma den till en längd. Rulla den i socker. Låt degen ligga i kylskåpet ca 1 timme.

Skär längden i skivor, ca ½ cm tjocka. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper och grädda dem i ugn vid 200° ca 10 minuter eller tills de fått vacker färg. Låt kakorna svalna på bakgaller.

Förvara dem i burkar med tättslutande lock.


Tid för tillagning: Ca 45 minuter
varav ca 10 minuter i ugnen + tid
för degen att vila kallt.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar