söndag 25 maj 2014

Peach Melba Mazarin

PEACH MELBA MAZARIN

Mjuk kaka med god mandelsmak. Hallon och persikor är en klassisk smakkombination. Perfekt för den som föredrar sina efterrätter riktigt söta.

10 bitar

500 g mandelmassa
200 g smör, rumsvarmt
½ dl socker
5 ägg
1 tsk vaniljsocker
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 persikor eller 4 halvor från burk
100 g hallon

Glasyr:
3 dl florsocker
1½ msk vatten
1 msk passerade hallon

Garnering:
50 g jellybeans eller annat godis (om man vill)


Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan på rivjärn och blanda med smöret. Tillsätt socker, ägg, vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver och rör till en jämn smet. Kärna ur och skär persikorna i bitar. Blanda ned persikor och hallon i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 minuter innan den lossas och får kallna på galler. Blanda florsocker, vatten och passerade hallon och rör till en slät glasyr. Bred glasyren på kakan och garnera med godis om så önskas.


Från boken "Sött" av Cecilia Lundin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar