söndag 18 maj 2014

Smörbakta ingefärskakor

SMÖRBAKTA INGEFÄRSKAKOR

De här läckra smörbakta kakorna smakar gott till kaffet.

36 kakor

100 g smör
3/4 dl socker
2 msk honung
2½ dl vetemjöl
1 krm bikarbonat eller
½ tsk bakpulver
1 krm kryddnejlikor
½ tsk ingefära
3/4 dl hackade mandlar
2 - 3 msk hackad, syltad,
kanderad ingefära


Rör smöret mjukt och krämigt med socker och honung. Blanda mjöl, bikarbonat eller bakpulver, nejlikor och ingefära och rör samman det med smöret. Tillsätt mandlar och hackad ingefära i degen. Rulla degen till en tjock rulle, ca 4 cm i diameter, och lägg den kallt 1 timme.

Skär degrullen i ganska tjocka skivor och lägg dem på en klädd bakplåt. Grädda mitt i ugnen vid 175° ca 10 minuter tills kakorna är ljusbruna. Låt kakorna svalna på plåten 2 - 3 minuter innan de läggs på galler.


Tid för tillagning: 30 minuter, varav
10 minuter i ugnen + tid för degen att
vila 1 timme.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar