fredag 16 maj 2014

Exotisk cheesecake

EXOTISK CHEESECAKE

Ananas och kokos står för de förföriska smakerna i denna exotiska tårta. Pricken över i är att den innehåller relativt få kalorier.

12 bitar

1 liten burk skivad ananas i juice
3½ dl riven kokos
saft av 1 citron
250 g digestive-kex
150 g mjukt smör eller margarin
600 g lätt färskost (Philadelphia)
1½ dl socker
2 dl vispgrädde


Öppna ananasburken och låt frukten rinna av. Lägg 4 msk av kokosen åt sidan. Lägg resten av kokosen i en skål och dränk in den med citronsaft. Låt den dra. Täck bottnen på en form, 26 cm i diameter, med bakplåtspapper.

Smula kexen och rör matfettet poröst. Häll ned kexsmulorna i matfettet och blanda till en massa. Täck bottnen på formen med massan och ställ i kylen 30 minuter. Vispa grädden tillsammans med sockret. Blanda ned detta i den citronindränkta kokosen. Vispa färskosten porös med resten av sockret och blanda ned osten i gräddblandningen.

Bred ut smeten på tårtbottnen och jämna till ovansidan. Ställ i kylen ca 2 timmar.

Rosta den sparade kokosen i en stekpanna eller på en plåt i ugnen. Skär ananasskivorna i tredjedelar. Strö över kokosen och garnera med ananasskivorna strax före serveringen.


Tid för tillagning: Ca 2 timmar och 50 minuter
varav 2½ timme i kylen.


Från IMP kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar