fredag 16 maj 2014

Krusbärspaj

KRUSBÄRSPAJ

En krusbärspaj smakar lika bra till dessert som till eftermiddagskaffet. Mängden socker får man avväga efter hur sura (omogna) bären är. I den här degen har vi blandat kokosflingor, som ger en annorlunda smak åt pajen.

1 paj

Ca 1 l krusbär, 500 g
1 dl vatten
1 dl socker
smör eller margarin till formen

Deg:
125 g smör eller margarin
1½ dl socker
1 ägg
drygt 3 dl kokosflingor
1 dl vetemjöl

Gott att äta till:
Kall vispad grädde eller glass.


Skölj och snoppa krusbären. Koka en lag av vatten och socker. Lägg i krusbären och låt dem koka 6 - 8 minuter. De får inte koka sönder. Smaksätt med mer socker om så behövs. Häll bären tillsammans med lagen i en smord pajform eller annan ugnssäker form.

Rör matfett och socker poröst, tillsätt ägget och blanda ordentligt. Rör ned kokosflingor och mjöl och arbeta raskt samman det hela till en deg. Bred degen över bären.

Grädda pajen i ugn vid 200° ca 25 minuter eller tills den fått vacker guldgul färg och är spröd. Servera pajen ljummen.


Tid för tillagning: Ca 1 timme,
varav ca 25 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar