söndag 18 maj 2014

Fluffig chokladkaka

FLUFFIG CHOKLADKAKA

Av överblivna äggvitor bakar du denna mjuka kaka smaksatt med kakao. Gör den festlig genom att glasera den med smält choklad och garnera även med bär.

1 kaka

6 äggvitor
5 - 6 droppar citronsaft
2½ dl socker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
100 g blockchoklad
1 tsk matolja
jordgubbar eller andra bär


Vispa äggvitor och citronsaft fluffigt. Tillsätt 2 dl socker och vispa äggvitorna styva. Blanda resten av sockret med mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör samman mjölblandningen med äggvitorna och häll smeten i en smord ringform, ca 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 50 minuter.

Låt kakan svalna i formen och stjälp sedan upp den på ett fat. Smält chokladen i vattenbad och blanda ned oljan. Ringla chokladen över kakan och garnera med jordgubbar.


Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i ugnen 50 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar