onsdag 14 maj 2014

Tant Hannas kakor

TANT HANNAS KAKOR

Snabbt bakade små kakor, som är goda att äta nygräddade till kaffe eller te. Nästan ännu godare blir de om man delar dem mitt itu och rostar dem i ugnen till spröda skorpor.

Ca 40 kakor

1 dl socker
2½ dl vetemjöl
1½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl grädde
1 dl smält smör eller margarin
smör eller margarin till plåten


Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt grädden och det smälta, avsvalnade matfettet. Arbeta ihop degen. Strö litet mjöl på bakbordet och forma degen till en rulle, ca 2½ cm i diameter. Skär rullen i bitar ca 2 cm långa och rulla dem till bollar. Lägg bollarna på smord plåt.

Grädda i ugn vid 200° ca 15 minuter eller tills kakorna är ljusbruna.


Tid för tillagning: Ca 40 minuter
varav ca 15 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar