måndag 12 maj 2014

Katrinplommonkaka

KATRINPLOMMONKAKA

En riktig "kalasefterrätt" med gammaldags charm. Det bästa med den är att den är så god. Det näst bästa att den är så lättlagad! Försök själv någon gång, dina gäster blir förtjusta!

4 portioner

1 dl sötmandel
smör eller margarin till formen
1 fp kärnfria katrinplommon, ca 225 g
2 äggulor
½ dl socker
1 dl grädde
1½ dl mjölk
2 äggvitor

Tips:
Man kan stänka litet likör eller konjak
över plommonen i formen för att ytter-
ligare förhöja smaken.

Gott att äta till:
Vispad grädde eller vaniljglass.


Skålla och skala ev mandeln. Den kan även användas oskalad. Hacka mandeln. Smörj en ugnssäker form. Halvera katrinplommonen och fördela dem i formen. Strö över den hackade mandeln.

Rör äggulor och socker och tillsätt grädde och mjölk, litet i sänder. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ned dem i smeten. Häll smeten över katrinplommonen och mandeln. Grädda i ugn vid 175° 35 - 45 minuter.


Tid för tillagning: Ca 1 timme
varav 35 - 45 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar