söndag 11 maj 2014

Pösiga portionsbröd

PÖSIGA PORTIONSBRÖD

Goda frukostbröd som inte tar någon längre tid att baka. Bröden kan bakas ut i förväg och sedan gräddas när de ska serveras. De passar förstås även bra som tilltugg till en soppa. Bröd med bakpulver är godast när det är alldeles nygräddat.

20 st

4½ dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
4 tsk bakpulver
2 msk socker
1 tsk salt
125 g smör eller margarin
1 ägg
2 1/4 dl mjölk


Blanda vete- och grahamsmjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke. Finfördela matfettet i mjölblandningen. Tillsätt ägg och mjölk och arbeta snabbt ihop degen. Ta upp den på mjölat bakbord och kavla ut den till en platta, ca 2 cm tjock. Ta ut kakorna med ett mått eller ett glas och lägg dem på smord plåt.

Grädda i ugn vid 250° 10 - 12 minuter.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter
varav 10 - 12 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar