GULA GODINGAR
Dessa godingar är lätta att baka, men ställ degen i frysen ca 30 minuter, så går de lättare att forma. En klick citronglasyr förgyller småbröden.
Ca 48 kakor
225 g smör eller margarin
1 ägg
rivet skal av 1 stor citron
1½ msk pressad citronsaft
3 dl florsocker
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Citronglasyr:
2½ dl florsocker
1 msk smör eller margarin
1½ - 2 msk pressad citronsaft
Rör matfettet smidigt och blanda ned ägg, citronskal och citronsaft. Blanda florsocker, mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Låt smeten stå i kylen 1½ timme eller i frysen 30 minuter för att stelna.
Rulla bollar av smeten, ca 2½ cm i diameter. Lägg bollarna med ett par cm mellanrum på smorda plåtar. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175° ca 12 minuter. Låt kakorna svalna på plåten och sedan kallna på galler.
Glasyr: Blanda florsocker, matfett och citronsaft och rör glasyren smidig. Lägg en klick av glasyren på varje kaka och låt den stelna. Servera kakorna.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i kylen 1½ timme
Tid i ugnen ca 12 minuter/plåt
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar