torsdag 15 maj 2014

Emmarutor

EMMARUTOR

8 - 12 kakor

1 dl farin
2½ dl vetemjöl
1 dl hackade valnötter
4 msk smält smör eller margarin

Fyllning:
200 g philadelphiaost
4 msk socker
rivet skal av 1 citron
1 msk pressad citronsaft
2 msk gräddfil
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

Tips:
Garnera gärna kakorna med några
färska bär eller fruktbitar.


Blanda farin, mjöl och nötter i en bunke. Rör ned det smälta matfettet och blanda ihop alltsammans till en smulig deg. Ta undan ca 1 dl av degsmulorna och platta ut resten i en smord, ugnssäker form, ca 20 x 20 cm. Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 10 minuter.

Vispa samman philadelphiaost, socker, citronskal, citronsaft, gräddfil, vaniljsocker och ägg. Häll fyllningen i formen och strö över resten av degsmulorna. Grädda kakan ytterligare ca 30 minuter. Låt kakan svalna något och skär den sedan i rutor. Låt rutorna kallna och servera dem sedan.


Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen ca 40 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar