torsdag 22 maj 2014

Höstkakor

HÖSTKAKOR

Mjuka kryddiga kakor med smak av nypon. En klick kaffeglasyr på toppen gör dem både extra goda och extra fina att se på.

Ca 50 kakor

150 g smör eller margarin
3½ dl farin
2 ägg
1 dl nyponpuré eller annan fruktpuré
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk mald kanel
1 tsk vaniljsocker
½ tsk mald ingefära
1 krm mald muskot
1 dl hackade valnöts- eller hasselnötskärnor

Glasyr:
60 g smör eller margarin
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
ca 3 tsk starkt kaffe
hackade valnöts- eller hasselnötskärnor


Rör matfett och farin poröst och rör ned ägg och nyponpuré. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, vaniljsocker, ingefära, muskot och nötter i en bunke. Rör ned det i smeten. Klicka ut smeten på bakpappersklädda plåtar och grädda i mitten av ugnen i 175° ca 15 minuter. Låt kakorna kallna på galler.

Glasyr: Smält matfettet och blanda ned florsocker och vaniljsocker. Tillsätt litet kaffe i taget och rör tills glasyren är smidig. Lägg en klick glasyr på varje kaka, strö över nötter och låt glasyren stelna. Servera kakorna.


Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen 15 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar