lördag 17 maj 2014

Mjuk strösselkaka

MJUK STRÖSSELKAKA

Den här typen av strössel är det vanligt att man strör över vetekakor. Här har vi emellertid med framgång prövat att använda strössel på en mjuk kaka. Det gör att kakan ser trevligare ut och får god smak.

1 kaka

125 g smör eller margarin
3 ägg
2 dl socker
1 msk kanel
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
smör eller margarin
samt ströbröd till formen

Garnering:
½ dl vetemjöl
2 msk socker
½ dl hackad sötmandel
2 msk smör eller margarin


Smält matfettet i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda kanel, mjöl och bakpulver. Rör ned mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt det smälta matfettet. Häll smeten i en rund, smord och bröad form som rymmer ca 1½ liter. Grädda i ugn vid 175° ca 25 minuter.

Gör under tiden i ordning garneringen. Blanda mjöl, socker, mandel och matfett till ett grynigt strössel. Strö det över kakan och grädda ytterligare ca 15 minuter tills den fått fin färg och är genomgräddad. Pröva med en sticka. Lossa kakan och låt den sedan kallna under formen.


Tid för tillagning: Ca 1 timme,
varav ca 40 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar