onsdag 14 maj 2014

Grahamsbullar

GRAHAMSBULLAR

Små goda bullar som passar till bl a frukost och mellanmål. Kan ätas både med och utan smör eller pålägg. Drick kaffe, te eller mjölk till.

Ca 15 bullar

50 g smör eller margarin
2½ dl mjölk
30 g jäst
2 tsk salt
½ dl sirap
3½ dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
smör eller margarin till plåten

Tips:
Goda grahamsskorpor får man om man
delar bullarna och rostar dem i ugn.


Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt blandningen bli 37°. Smula sönder jästen direkt i degbunken. Häll litet av degspadet över jästen och rör om så att den löser sig. Häll sedan på resten av vätskan. Tillsätt salt, sirap, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop degen så att den blir blank och smidig. Låt degen jäsa ca 25 minuter.

Ta upp den på bakbordet och arbeta den smidig. Om det behövs kan resten av vetemjölet tillsättas. Forma ca 15 runda bullar, lägg dem på smord plåt och låt dem jäsa ytterligare 10 minuter. Grädda bullarna i ugn vid 225° 7 - 10 minuter.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter varav
7 - 10 minuter i ugnen + ca 35 minuters
jästid.


Från Mina Bästa Recept





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar