söndag 11 maj 2014

Citron- och muskotkaka

CITRON- OCH MUSKOTKAKA

Citronkaka blir extra god när den kryddas med litet muskot. Glasera den så blir den ännu godare. Servera den gärna nybakad och fortfarande litet ljummen.

1 kaka, ca 20 skivor

150 g mjukt smör eller margarin
3 dl socker
3 ägg
rivet skal av 1 citron
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ krm mald muskot
1 dl mjölk
½ dl citronsaft

Glasyr:
1½ dl florsocker
1 - 1½ msk pressad citronsaft

Garnering:
skivor av citron eller lime
jordgubbar


Rör matfett och socker poröst. Blanda ned äggen ett i taget och tillsätt citronskalet. Blanda mjöl, bakpulver och muskot. Rör ned mjölblandningen växelvis med mjölken och citronsaften. Häll smeten i en smord, bröad ringform och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° ca 50 minuter.

Låt kakan svalna ca 10 minuter och stjälp sedan upp den på galler.

Rör florsocker och citronsaft smidigt och ringla glasyren över kakan. Garnera med citron- eller limeskivor och jordgubbar. Servera kakan.


Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i ugnen 50 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar