tisdag 20 maj 2014

Mosters mandelkaka

MOSTERS MANDELKAKA

En mycket lättbakad mjuk kaka som du inte kan misslyckas med. Ett recept som är så enkelt att även barnen klarar det.

1 kaka, ca 18 skivor

175 g smör eller margarin
3 dl strösocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 dl mald mandel
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 - 2 dl russin
1 dl apelsinjuice


Rör matfett och socker poröst och tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl, mandel, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Blanda ned mjölblandningen, russinen och apelsinjuicen i smeten.

Klicka ut smeten i en smord, bröad ringform, 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° 45 - 50 minuter eller tills kakan är färdig. Låt den svalna i formen, stjälp sedan upp den på galler och låt den kallna.

Skär kakan i skivor och servera den.


Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen 45 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar