söndag 25 maj 2014

Rabarberpaj med vit choklad och mandel

RABARBERPAJ MED VIT CHOKLAD
OCH MANDEL

Syrlig rabarber till söt, vit choklad, toppad med en riktigt knaprig deg av mandel och havregryn.

6 småpajer

500 g rabarber
2 msk socker
1 msk potatismjöl

Deg:
100 g vit choklad
½ dl sötmandel
100 g smör
1½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn
½ dl socker


Sätt ugnen på 200°. Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm bitar. Blanda dem med socker och potatismjöl. Fördela rabarbern i 6 ugnssäkra portionsformar eller i en stor pajform.

Grovhacka choklad och mandel till degen. Smält smöret i en kastrull tills det börjar bli brynt. Ta kastrullen åt sidan och låt smöret svalna. Tillsätt mjöl, havregryn och socker och blanda i choklad och mandel. Fördela blandningen över rabarbern.

Grädda pajerna mitt i ugnen ca 20 minuter tills degen fått fin färg. Servera pajerna ljumma med vaniljglass.


Från boken "Sött" av Cecilia Lundin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar