söndag 11 maj 2014

Annas enkla chokladkaka

ANNAS ENKLA CHOKLADKAKA

Överraska en vän med denna lättbakade och goda chokladkaka. Servera den gärna ljummen, nästan direkt från ugnen, då är den som godast.

1 kaka, 10 - 12 bitar

100 g smör eller margarin
1 dl vatten
4 msk kakao
1½ - 2 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 krm salt
4 msk kaffegrädde
1 ägg
rivet skal av 1 apelsin

Garnering:
florsocker
apelsinskivor eller jordgubbar


Smält matfettet i en kastrull. Vispa ned vatten och kakao. Blanda socker, mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Rör ned kakaoblandningen, grädde, ägg och rivet apelsinskal i mjölblandningen. Häll smeten i en rund, smord bakform, 1½ l. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175° 25 - 30 minuter eller tills den är bakad. Låt kakan vila i formen ca 5 minuter och stjälp sedan upp den.

Pudra litet florsocker över kakan och garnera ev med apelsinskivor eller jordgubbar. Servera kakan.


Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen 25 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar