fredag 2 maj 2014

Sandkakor

SANDKAKOR

Detta är gammaldags småkakor, som får sin speciella smak genom att man först bryner matfettet. De är hållbara, men bör förvaras mörkt och svalt. Man kan förstås också djupfrysa dem - det går alldeles utmärkt.

Ca 60 kakor

200 g smör eller margarin
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
smör eller margarin till plåtarna


Bryn matfettet i en stekpanna och låt det svalna helt. Rör matfettet poröst tillsammans med socker och vaniljsocker. Blanda vetemjöl och bakpulver, tillsätt detta och arbeta samman allt till en deg.

Dela degen i tre delar och rulla ut dem till längder. Dela varje längd i ca 20 bitar. Rulla bitarna till bollar. Platta till dem något och lägg dem på smorda plåtar. Grädda kakorna i ugn vid 175° ca 15 minuter. Lossa dem från plåtarna och låt dem svalna.


Tid för tillagning: Ca 35 minuter
varav ca 15 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


1 kommentar:

  1. Hej! Med poröst, menar du med elvisp då?
    Tack på förhand :)

    SvaraRadera