TOMATMUFFINS
Nybakade matmuffins är gott - och mättar.
Ca 12 st
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1½ dl hackade, skalade tomater
(konserverade eller färska)
ev 6 - 7 soltorkade tomater
1 dl riven hårdost
1 msk finhackad färsk rosmarin
(eller torkad)
2 ägg
2½ dl mjölk
125 g smält smör eller margarin
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Finhacka tomaterna och låt dem rinna av väl, om du använder konserverade. Blanda med riven ost och rosmarin.
Vispa ägg och mjölk och rör ned det i mjölet med det smälta matfettet. Blanda i tomatblandningen. Pensla formarna med smält matfett och fyll dem till 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Använder du små muffinsformar räcker smeten till ca 20 muffins och de gräddas ca 12 - 15 minuter.
Nybakade matmuffins är gott - och mättar.
Ca 12 st
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1½ dl hackade, skalade tomater
(konserverade eller färska)
ev 6 - 7 soltorkade tomater
1 dl riven hårdost
1 msk finhackad färsk rosmarin
(eller torkad)
2 ägg
2½ dl mjölk
125 g smält smör eller margarin
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Finhacka tomaterna och låt dem rinna av väl, om du använder konserverade. Blanda med riven ost och rosmarin.
Vispa ägg och mjölk och rör ned det i mjölet med det smälta matfettet. Blanda i tomatblandningen. Pensla formarna med smält matfett och fyll dem till 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Använder du små muffinsformar räcker smeten till ca 20 muffins och de gräddas ca 12 - 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar