tisdag 2 maj 2017

Gammaldags kardemummakaka

GAMMALDAGS KARDEMUMMAKAKA

Ett favoritrecept från mormors kakbok som innehåller ingredienser man oftast har hemma. Smeten behöver bara röras ihop med en slev.

Ca 12 bitar

100 g smör, smält och avsvalnat
3 dl socker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk mortlade kardemummakärnor
2½ dl filmjölk

Garnering:
ca 2 msk pärlsocker


Sätt ugnen på 180°.

Rör ihop smält smör och socker i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ned det ihop med resten av ingredienserna i bunken. Blanda ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Strö över pärlsocker.

Grädda kakan längst ned i ugnen ca 45 minuter. Låt den svalna i formen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar