GAMMALDAGS KARDEMUMMAKAKA
Ett favoritrecept från mormors kakbok som innehåller ingredienser man oftast har hemma. Smeten behöver bara röras ihop med en slev.
Ca 12 bitar
100 g smör, smält och avsvalnat
3 dl socker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk mortlade kardemummakärnor
2½ dl filmjölk
Garnering:
ca 2 msk pärlsocker
Sätt ugnen på 180°.
Rör ihop smält smör och socker i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ned det ihop med resten av ingredienserna i bunken. Blanda ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Strö över pärlsocker.
Grädda kakan längst ned i ugnen ca 45 minuter. Låt den svalna i formen.
Sätt ugnen på 180°.
Rör ihop smält smör och socker i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ned det ihop med resten av ingredienserna i bunken. Blanda ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. Strö över pärlsocker.
Grädda kakan längst ned i ugnen ca 45 minuter. Låt den svalna i formen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar