FRYST MANGOTÅRTA
Den perfekta tårtan när man ska ha gäster eftersom den kan förberedas i god tid och förvaras i frysen. Bara att ta fram och dekorera en liten stund före servering!
12 - 14 bitar
Maräng:
3 äggvitor
2 krm pressad citronsaft
1½ dl socker
Chokladfyllning:
1 - 1½ dl vispgrädde
150 g hackad mörk choklad
Mangomousse:
3 gelatinblad
350 g fryst mango, tinad
½ dl florsocker
1½ msk pressad limesaft
2½ dl vispgrädde
Garnering:
färsk mango
Sätt ugnen på 125°.
Maräng:
Vispa vitorna och citronsaften till ett fast skum. Tillsätt sockret litet efterhand under fortsatt vispning. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 24 cm i diameter. Bred ut det mesta av smeten, nästan ända ut till kanten. Spara ca 1 cm runt om. Spritsa ut resten av smeten till små toppar på en plåt med bakpapper. Grädda bottnen i mitten av ugnen 1 - 1½ timme och topparna ca 30 minuter. Låt bottnen stå kvar i eftervärmen.
Chokladfyllning:
Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och låt den smälta. Rör samman till en slät kräm. Låt svalna. Bred chokladen på marängbottnen och låt stelna i frysen.
Mangomousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Mixa mangon. Rör ned florsocker och lime och vispa grädden. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta med ca 2 msk vatten på låg värme. Rör ned ca 2 msk av mangon i gelatinet. Rör sedan ned gelatinblandningen i resten av mangon. Vänd ned grädden och fördela moussen ovanpå chokladen. Låt stå i frysen några timmar.
Garnering:
Ta fram tårtan ca 30 minuter före servering. Garnera med mango och marängtoppar.
Den perfekta tårtan när man ska ha gäster eftersom den kan förberedas i god tid och förvaras i frysen. Bara att ta fram och dekorera en liten stund före servering!
12 - 14 bitar
Maräng:
3 äggvitor
2 krm pressad citronsaft
1½ dl socker
Chokladfyllning:
1 - 1½ dl vispgrädde
150 g hackad mörk choklad
Mangomousse:
3 gelatinblad
350 g fryst mango, tinad
½ dl florsocker
1½ msk pressad limesaft
2½ dl vispgrädde
Garnering:
färsk mango
Sätt ugnen på 125°.
Maräng:
Vispa vitorna och citronsaften till ett fast skum. Tillsätt sockret litet efterhand under fortsatt vispning. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 24 cm i diameter. Bred ut det mesta av smeten, nästan ända ut till kanten. Spara ca 1 cm runt om. Spritsa ut resten av smeten till små toppar på en plåt med bakpapper. Grädda bottnen i mitten av ugnen 1 - 1½ timme och topparna ca 30 minuter. Låt bottnen stå kvar i eftervärmen.
Chokladfyllning:
Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och låt den smälta. Rör samman till en slät kräm. Låt svalna. Bred chokladen på marängbottnen och låt stelna i frysen.
Mangomousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Mixa mangon. Rör ned florsocker och lime och vispa grädden. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta med ca 2 msk vatten på låg värme. Rör ned ca 2 msk av mangon i gelatinet. Rör sedan ned gelatinblandningen i resten av mangon. Vänd ned grädden och fördela moussen ovanpå chokladen. Låt stå i frysen några timmar.
Garnering:
Ta fram tårtan ca 30 minuter före servering. Garnera med mango och marängtoppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar