måndag 1 maj 2017

Gyllene kantarellpaj

DAGENS RECEPT 15-08-04


GYLLENE KANTARELLPAJ

Den lufttorkade italienska pancettan smakar underbart tillsammans med vår svenska kantarell.

1 paj

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk iskallt vatten

Fyllning:
1 l kantareller
2 msk smör eller margarin
1 bit purjolök, 10 cm
3 ägg
250 g ricotta- eller färskost
2 dl vispgrädde
2 dl hackad persilja
80 g pancetta eller tärnat bacon

Dekoration:
färsk oregano


Sätt ugnen på 225 grader.

Pajdeg:
Mixa samman ingredienserna och tryck ut degen i en pajform. Ställ kallt 30 minuter.

Fyllning:
Stek kantarellerna i matfettet. Skölj och strimla purjolöken och låt den steka med de sista minuterna. Vispa samman ägg, ricotta eller färskost, vispgrädde och hackad persilja. Vänd ned kantarellerna i blandningen, men spara några till dekoration.

Stek pancetta eller bacon i torr stekpanna och låt rinna av på hushållspapper. Häll fyllningen i pajskalet, strö över pancetta eller bacon och tillaga i ugnen ca 35 minuter tills pajen fått fin färg.

Toppa med resterande kantareller och färsk oregano.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar