RULLTÅRTA MED HALLONMOUSSE
Rulltårtan är god att servera med vispad grädde och hallon.
12 - 14 bitar
3 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
½ dl kokhett vatten
Hallonmousse:
3 gelatinblad
225 g hallon
½ dl socker
2½ dl vispgrädde
Sätt ugnen på 225°.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver och vänd ned det i smeten. Tillsätt till sist det varma vattnet. Bred ut smeten jämnt i en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen 5 - 7 minuter. Ta ut kakan ur ugnen, strö lite socker på den och stjälp upp den på nytt bakplåtspapper. Dra av papperet som kakan gräddats på. Låt kakan kallna under långpannan.
Hallonmousse:
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter. Koka ihop hallon och socker i en kastrull till en tjock sås. Sila bort kärnorna. Blanda hallonpurén med gelatinbladen och låt det svalna. Vispa grädden och vänd försiktigt ned hallonsåsen i grädden. Ställ moussen kallt 1 timme.
Bred hallonmoussen över den kalla kakan och rulla ihop den från långsidan. Ställ rulltårtan svalt innan du skär upp den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar