LJUVA MANDELPAJER MED RABARBER
Imponera på gästerna med en portionspaj med favoriten rabarber och mandel.
4 st
200 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 ägg
½ dl vetemjöl
Fyllning:
ca 150 g tärnad rabarber
ca 1 msk socker
1 tsk potatismjöl
mandelspån
Riv mandelmassan grovt och blanda i smöret. Tillsätt ägget under kraftig omrörning. Sikta ned mjölet och blanda snabbt samman.
Låt rabarbern mjukna tillsammans med socker i en kastrull - inte längre än att de behåller formen. Låt svalna.
Bred ut mandelsmeten i 4 portionsformar med löstagbar botten, ca 12 cm i diameter. Häll av överflödig vätska från rabarbern och vänd ned potatismjöl. Fördela rabarbern i formarna och toppa med mandelspån. Grädda i 175° 18 - 20 minuter tills fyllningen precis stannat. Lossa pajerna när de har svalnat något.
Servera pajerna med vaniljvisp, vaniljglass eller vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar