tisdag 2 maj 2017

Ljuva mandelpajer med rabarber

LJUVA MANDELPAJER MED RABARBER

Imponera på gästerna med en portionspaj med favoriten rabarber och mandel.

4 st

200 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 ägg
½ dl vetemjöl

Fyllning:
ca 150 g tärnad rabarber
ca 1 msk socker
1 tsk potatismjöl
mandelspån



Riv mandelmassan grovt och blanda i smöret. Tillsätt ägget under kraftig omrörning. Sikta ned mjölet och blanda snabbt samman.

Låt rabarbern mjukna tillsammans med socker i en kastrull - inte längre än att de behåller formen. Låt svalna.

Bred ut mandelsmeten i 4 portionsformar med löstagbar botten, ca 12 cm i diameter. Häll av överflödig vätska från rabarbern och vänd ned potatismjöl. Fördela rabarbern i formarna och toppa med mandelspån. Grädda i 175° 18 - 20 minuter tills fyllningen precis stannat. Lossa pajerna när de har svalnat något.

Servera pajerna med vaniljvisp, vaniljglass eller vispad grädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar