AMERIKANSKA JORDNÖTSKAKOR
Man kan inte sluta äta dem när man väl börjat.
48 st
200 g smör
12 dl havregryn
3 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
1½ dl ljus sirap
Glasyr:
200 g mjölkchoklad
175 g rumsvarmt jordnötssmör, ½ burk
1½ dl hackade salta jordnötter
Sätt ugnen på 225°.
Smält smöret och låt det svalna. Mät upp havregryn, farinsocker och vaniljsocker i en bunke och blanda ihop. Tillsätt det smälta smöret och sirapen. Blanda samman till en smulig massa.
Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakpapper. Tryck ut smulorna jämnt på botten av långpannan och grädda kakan mitt i ugnen 10 - 15 minuter.
Glasyr:
Hacka och smält chokladen över vattenbad. Rör i jordnötssmöret och rör till en jämn massa. Bred ut massan på den ljumma kakan och strö över jordnötterna. Låt kakan svalna och stelna.
Skär kakan i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar