tisdag 2 maj 2017

Amerikanska jordnötskakor

AMERIKANSKA JORDNÖTSKAKOR

Man kan inte sluta äta dem när man väl börjat.

48 st

200 g smör
12 dl havregryn
3 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
1½ dl ljus sirap

Glasyr:
200 g mjölkchoklad
175 g rumsvarmt jordnötssmör, ½ burk
1½ dl hackade salta jordnötter


Sätt ugnen på 225°.

Smält smöret och låt det svalna. Mät upp havregryn, farinsocker och vaniljsocker i en bunke och blanda ihop. Tillsätt det smälta smöret och sirapen. Blanda samman till en smulig massa.

Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakpapper. Tryck ut smulorna jämnt på botten av långpannan och grädda kakan mitt i ugnen 10 - 15 minuter.

Glasyr:
Hacka och smält chokladen över vattenbad. Rör i jordnötssmöret och rör till en jämn massa. Bred ut massan på den ljumma kakan och strö över jordnötterna. Låt kakan svalna och stelna.

Skär kakan i rutor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar