DAGENS RECEPT 15-07-07
RABARBERMUFFINS MED VIT CHOKLAD
Härliga att packa ned i utflyktskorgen!
Ca 12 normalstora muffins
150 g späda rabarberstjälkar
3 - 4 msk socker
2 tsk malen kanel
Smet:
100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl standardmjölk
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
75 g vit choklad
Sätt ugnen på 200 grader.
Ansa rabarbern och hacka den fint. Blanda samman rabarberhack med socker och kanel.
Rör matfett, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör mellan varje ägg. Tillsätt mjölken. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ned det i smeten och rör om. Grovhacka chokladen och vänd ned den i smeten. Vänd också ned hälften av rabarbern.
Fördela smeten i muffinsformar och toppa med resterande mängd rabarber. Formarna ska vara fyllda till ca 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna.
RABARBERMUFFINS MED VIT CHOKLAD
Härliga att packa ned i utflyktskorgen!
Ca 12 normalstora muffins
150 g späda rabarberstjälkar
3 - 4 msk socker
2 tsk malen kanel
Smet:
100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl standardmjölk
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
75 g vit choklad
Sätt ugnen på 200 grader.
Ansa rabarbern och hacka den fint. Blanda samman rabarberhack med socker och kanel.
Rör matfett, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör mellan varje ägg. Tillsätt mjölken. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ned det i smeten och rör om. Grovhacka chokladen och vänd ned den i smeten. Vänd också ned hälften av rabarbern.
Fördela smeten i muffinsformar och toppa med resterande mängd rabarber. Formarna ska vara fyllda till ca 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar