KLADDKAKA MED LJUS CHOKLAD
En kladdkaka kan vi inte vara utan när vi fikar. Den här smakar milt och lent.
8 bitar
150 g smör
3 ägg
3½ dl socker
2 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
50 g ljus choklad
Garnering:
grädde
jordgubbar
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Vispa samman ägg och socker. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och sikta ned i smeten. Tillsätt smöret och blanda om till en smet.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över hackad choklad och grädda 20 minuter. Låt kakan kallna och gärna stå i kyl över natten för att stelna.
Servera med vispad grädde och jordgubbar.
En kladdkaka kan vi inte vara utan när vi fikar. Den här smakar milt och lent.
8 bitar
150 g smör
3 ägg
3½ dl socker
2 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
50 g ljus choklad
Garnering:
grädde
jordgubbar
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Vispa samman ägg och socker. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och sikta ned i smeten. Tillsätt smöret och blanda om till en smet.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över hackad choklad och grädda 20 minuter. Låt kakan kallna och gärna stå i kyl över natten för att stelna.
Servera med vispad grädde och jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar