HÄRLIGA HALLONRUTOR
Den goda citronglasyren är pricken över i.
32 st
5 ägg
4 dl socker
200 g smör
6 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1½ dl mellangrädde
250 g hallon
Glasyr:
200 g smör
8 - 9 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
2 äggulor
1 tsk pressad citron
Dekoration:
2 askar färska hallon
citronmeliss
rivet citronskal
Sätt ugnen på 200°.
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt mjölblandning, smör och grädde i äggsmeten och blanda samman. Häll kaksmeten i en långpanna, 30 x 40 cm, med bakpapper. Fördela bären jämnt i kaksmeten. Grädda i mitten av ugnen 25 - 30 minuter. Känn efter med sticka att kakan är klar. Låt kakan svalna helt.
Glasyr:
Smält smöret och rör ned resten av ingredienserna. Vispa till en slät glasyr och låt den svalna något.
Bred glasyren över kakan och låt stå tills glasyren stelnat. Skär kakan i rutor och dekorera med hallon, citronmeliss och litet rivet citronskal.
Den goda citronglasyren är pricken över i.
32 st
5 ägg
4 dl socker
200 g smör
6 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1½ dl mellangrädde
250 g hallon
Glasyr:
200 g smör
8 - 9 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
2 äggulor
1 tsk pressad citron
Dekoration:
2 askar färska hallon
citronmeliss
rivet citronskal
Sätt ugnen på 200°.
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt mjölblandning, smör och grädde i äggsmeten och blanda samman. Häll kaksmeten i en långpanna, 30 x 40 cm, med bakpapper. Fördela bären jämnt i kaksmeten. Grädda i mitten av ugnen 25 - 30 minuter. Känn efter med sticka att kakan är klar. Låt kakan svalna helt.
Glasyr:
Smält smöret och rör ned resten av ingredienserna. Vispa till en slät glasyr och låt den svalna något.
Bred glasyren över kakan och låt stå tills glasyren stelnat. Skär kakan i rutor och dekorera med hallon, citronmeliss och litet rivet citronskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar