KLADDKAKA MED JORDNÖTTER
Den här varianten har en spännande smak av salta jordnötter. Och som alltid blir en klick lättvispad grädde till pricken över i.
Ca 8 bitar
200 g smör eller margarin
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl rörsocker
2 dl vetemjöl
1½ dl salta jordnötter
smör eller margarin och ströbröd
till formen
Garnering:
kakaopulver
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Smält matfettet och ta kastrullen från värmen. Lägg i chokladen i bitar och rör om tills den smält. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ned chokladblandningen och mjölet blandat med jordnötter. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt kallna. Pudra över kakao vid servering.
Den här varianten har en spännande smak av salta jordnötter. Och som alltid blir en klick lättvispad grädde till pricken över i.
Ca 8 bitar
200 g smör eller margarin
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl rörsocker
2 dl vetemjöl
1½ dl salta jordnötter
smör eller margarin och ströbröd
till formen
Garnering:
kakaopulver
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Smält matfettet och ta kastrullen från värmen. Lägg i chokladen i bitar och rör om tills den smält. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ned chokladblandningen och mjölet blandat med jordnötter. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt kallna. Pudra över kakao vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar