måndag 1 maj 2017

Jordgubbskaka med krisptäcke

JORDGUBBSKAKA MED KRISPTÄCKE

Ingen kan ana att det här är en mixkaka. Den är gräddad i porslinsform, men i metallform kan gräddningen gå fortare.

1 kaka

50 g smör eller margarin
1 pkt Kungsörnen citronkakemix
1½ dl vatten
1 äggula
100 g jordgubbar

Krisptäcke:
100 g vit choklad
50 g mandelspån


Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form, ca 28 cm i diameter.

Smält matfettet. Finhacka chokladen och blanda den med mandelspånen. Häll mixpulvret i en bunke, tillsätt vattnet och vispa 1 minut. Vispa ned matfett och ägg. Skiva jordgubbarna. Häll smeten i formen och lägg på jordgubbarna. Grädda på galler i botten av ugnen 25 - 30 minuter. Känn med sticka att den är torr. Ta ut kakan och sätt grillen på högsta värme.

Häll över choklad- och mandelblandningen. Sätt in kakan i mitten av ugnen ca 1 minut tills täcket fått fin färg, men passa noga för det bränns lätt. Servera gärna med färska jordgubbar och ev lättvispad grädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar