fredag 12 maj 2017

Hallonbullar med vit choklad

HALLONBULLAR MED VIT CHOKLAD

Riktiga sommarbullar med både bär och choklad, men går att göra med frysta hallon också.

30 bullar

50 g jäst
5 dl mjölk
150 g smör
1 dl socker
1 tsk salt
ca 13 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g smör
1 dl socker
100 g vit choklad
200 g hallon, färska eller tinade frysta

Pensling: 
ägg

Garnering:
50 g vit choklad


Sätt ugnen på 250°.

Smula ned jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör tills jästen lösts upp. Klicka i rumsvarmt smör och tillsätt socker, salt och mjöl. Arbeta degen väl i maskin 10 minuter och låt sedan jäsa övertäckt 40 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en platta, 40 x 30 cm. 

Fyllning:
Bred på rumsvarmt smör på halva plattan och strö över socker, riven choklad och lätt mosade hallon. Vik över den ofyllda delen och skär varje platta i 15 remsor. Snurra ihop remsorna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta 30 minuter.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.

Garnera bullarna med vit choklad vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar