HALLONBULLAR MED VIT CHOKLAD
Riktiga sommarbullar med både bär och choklad, men går att göra med frysta hallon också.
30 bullar
50 g jäst
5 dl mjölk
150 g smör
1 dl socker
1 tsk salt
ca 13 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g smör
1 dl socker
100 g vit choklad
200 g hallon, färska eller tinade frysta
Pensling:
ägg
Garnering:
50 g vit choklad
Sätt ugnen på 250°.
Smula ned jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör tills jästen lösts upp. Klicka i rumsvarmt smör och tillsätt socker, salt och mjöl. Arbeta degen väl i maskin 10 minuter och låt sedan jäsa övertäckt 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en platta, 40 x 30 cm.
Fyllning:
Bred på rumsvarmt smör på halva plattan och strö över socker, riven choklad och lätt mosade hallon. Vik över den ofyllda delen och skär varje platta i 15 remsor. Snurra ihop remsorna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.
Garnera bullarna med vit choklad vid servering.
Riktiga sommarbullar med både bär och choklad, men går att göra med frysta hallon också.
30 bullar
50 g jäst
5 dl mjölk
150 g smör
1 dl socker
1 tsk salt
ca 13 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g smör
1 dl socker
100 g vit choklad
200 g hallon, färska eller tinade frysta
Pensling:
ägg
Garnering:
50 g vit choklad
Sätt ugnen på 250°.
Smula ned jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör tills jästen lösts upp. Klicka i rumsvarmt smör och tillsätt socker, salt och mjöl. Arbeta degen väl i maskin 10 minuter och låt sedan jäsa övertäckt 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en platta, 40 x 30 cm.
Fyllning:
Bred på rumsvarmt smör på halva plattan och strö över socker, riven choklad och lätt mosade hallon. Vik över den ofyllda delen och skär varje platta i 15 remsor. Snurra ihop remsorna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.
Garnera bullarna med vit choklad vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar