HALLONTOSCA
Under det knäckiga toscatäcket väntar söta hallon.
35 st
200 g smör
5 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1½ dl vispgrädde
250 g frysta hallon
Tosca:
250 g flagad mandel
3½ msk vetemjöl
2 3/4 dl socker
150 g smör
1½ dl vispgrädde
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandning, smör och grädde i äggsmeten och blanda till en jämn smet. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.
Tina bären och fördela dem jämnt över smeten. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter och känn med en sticka att kakan är torr. Höj temperaturen till 250°.
Tosca:
Blanda samman ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp på svag värme under omrörning. Häll och bred ut toscasmeten jämnt över den varma kakan och sätt in den i ugnen igen, i övre delen. Grädda 5 - 10 minuter tills glasyren fått en knäckig yta.
Låt kakan svalna och skär den i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar