KRÄMIGA BULLAR
Saftiga hallon och krämig nougat ger bullarna en härlig smak. Njut dem med en kopp kaffe i det gröna.
32 st
1 pkt jäst för söta degar
100 g smör eller margarin
3 dl mjölk
½ dl socker
½ dl råsocker
1 ägg
1 tsk salt
ca 10 - 11 dl vetemjöl
Fyllning:
200 g nougat
50 g smör eller margarin
½ dl socker
250 g hallon, färska eller frysta
Pensling och garnering:
1 ägg
pärlsocker
hackade hasselnötter
några färska hallon
Smula jästen i en bunke. Smält matfettet, tillsätt mjölken och värm till 37°. Lös jästen i litet av degvätskan. Tillsätt resten av degvätskan, socker, råsocker, ägg, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Jäs 30 minuter.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i två delar och kavla ut varje bit till en platta, 30 x 40 cm.
Blanda nougat, matfett och socker till en bredbar fyllning. Bred hälften av fyllningen på plattan. Strö på hälften av hallonen. Rulla ihop till en rulle och skär i 16 jämnstora bitar. Gör likadant med den andra degplattan. Lägg bullarna i formar på en plåt. Jäs ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och nöthack.
Grädda mitt i ugnen i 225° ca 8 minuter. Låt bullarna svalna på galler. Garnera med färska hallon vid servering.
Saftiga hallon och krämig nougat ger bullarna en härlig smak. Njut dem med en kopp kaffe i det gröna.
32 st
1 pkt jäst för söta degar
100 g smör eller margarin
3 dl mjölk
½ dl socker
½ dl råsocker
1 ägg
1 tsk salt
ca 10 - 11 dl vetemjöl
Fyllning:
200 g nougat
50 g smör eller margarin
½ dl socker
250 g hallon, färska eller frysta
Pensling och garnering:
1 ägg
pärlsocker
hackade hasselnötter
några färska hallon
Smula jästen i en bunke. Smält matfettet, tillsätt mjölken och värm till 37°. Lös jästen i litet av degvätskan. Tillsätt resten av degvätskan, socker, råsocker, ägg, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Jäs 30 minuter.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i två delar och kavla ut varje bit till en platta, 30 x 40 cm.
Blanda nougat, matfett och socker till en bredbar fyllning. Bred hälften av fyllningen på plattan. Strö på hälften av hallonen. Rulla ihop till en rulle och skär i 16 jämnstora bitar. Gör likadant med den andra degplattan. Lägg bullarna i formar på en plåt. Jäs ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och nöthack.
Grädda mitt i ugnen i 225° ca 8 minuter. Låt bullarna svalna på galler. Garnera med färska hallon vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar