tisdag 2 maj 2017

Citronmarängkaka

CITRONMARÄNGKAKA

Ca 10 bitar

Deg:
3 dl vetemjöl
125 g kallt smör eller margarin
1 äggula

Fyllning:
3 ägg
2 dl socker
3/4 dl vetemjöl
rivet skal av 1 stor citron
ca 1 dl färskpressad citronsaft

Maräng:
2 äggvitor
ca 1 dl socker

Garnering:
½ citron i tunna skivor


Blanda snabbt samman degen, gärna i matberedare. Kavla eller tryck ut den i en pajform, ca 26 cm i diameter, helst med löstagbar kant. Nagga och låt den vila i kyl ca 30 minuter.

Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ned mjölet och tillsätt citronskal och -saft. Häll smeten i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen, 200°, ca 20 minuter tills fyllningen har stelnat.

Vispa äggvitor och socker till en tjock maräng. Spritsa eller klicka den i toppar över hela fyllningen. Grädda i 250° några minuter tills marängen fått fin färg.

Garnera kakan med tunna citronskivor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar