MARÄNGTOPPAD ÄPPELKAKA
Lägg gärna folie över kakan om den börjar få för mycket färg. Här la vi på folie de sista 10 minuterna.
8 - 10 bitar
2 äggulor
1 ägg
½ dl socker
½ dl rörsocker strö
150 g smör
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 äpplen
2 tsk kanel
2 tsk rörsocker strö
Maräng:
2 äggvitor
1 dl socker
Garnering:
äpple
ev mynta
Sätt ugnen på 175°.
Vispa äggulor, det hela ägget, socker och rörsocker pösigt. Smält matfettet och rör ned. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ned i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett smort bakpapper i formens botten.
Kärna ur och klyfta äpplena. Fördela dem i smeten. Blanda kanel och rörsocker och strö det över kakan.
Maräng:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret, litet i taget, under vispning och fortsätt vispa till en blank marängsmet. Klicka marängen över kakan och grädda i ugnens nedre del ca 50 minuter. Känn med sticka att kakan är klar.
Servera gärna med vaniljsås.
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 äpplen
2 tsk kanel
2 tsk rörsocker strö
Maräng:
2 äggvitor
1 dl socker
Garnering:
äpple
ev mynta
Sätt ugnen på 175°.
Vispa äggulor, det hela ägget, socker och rörsocker pösigt. Smält matfettet och rör ned. Blanda vetemjöl och bakpulver och sikta ned i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett smort bakpapper i formens botten.
Kärna ur och klyfta äpplena. Fördela dem i smeten. Blanda kanel och rörsocker och strö det över kakan.
Maräng:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret, litet i taget, under vispning och fortsätt vispa till en blank marängsmet. Klicka marängen över kakan och grädda i ugnens nedre del ca 50 minuter. Känn med sticka att kakan är klar.
Servera gärna med vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar