JORDGUBBSPAJ MED PASSIONSKRÄM
OCH DULCE DE LECHE
OCH DULCE DE LECHE
Den karamelliserade mjölken kallas även för dulce de leche och är som en kolakräm.
8 bitar
2 dl havregryn
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk socker
1 krm salt
1 msk vatten
1 burk karamelliserad mjölk, 397 g
Passionskräm:
3 passionsfrukter
1½ dl vispgrädde
1½ dl turkisk yoghurt
1½ msk socker
Topping:
1 l jordgubbar
Sätt ugnen på 200°.
Rosta havregrynen i en torr stekpanna tills de börjar få färg. Låt svalna. Bryn smöret tills det fått gyllenbrun färg och doftar nötigt. Låt svalna. Blanda havregryn, smör, mjöl, socker och salt i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter, och grädda bottnen mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och låt kallna.
Kräm:
Halvera och gröp ur fruktköttet ur passionsfrukterna. Passera det genom en sil. Vispa grädde, yoghurt och socker till en fluffig kräm. Blanda i 2/3 av passionsfruktspurén.
Bred ut den karamelliserade mjölken i pajskalet. Bred över passionsfruktkrämen och droppa över resterande puré. Toppa med hela, halverade och skivade jordgubbar och servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar