tisdag 2 maj 2017

Lättbakade brownies

LÄTTBAKADE BROWNIES

Rör ihop smeten, grädda och skär upp i rutor. Enklare kan det knappast bli!

Ca 24 st

175 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 krm salt
1½ tsk vaniljsocker
3 ägg
2½ dl vetemjöl
150 g hackad mörk choklad eller knappar

Garnering:
florsocker


Sätt ugnen på 175°.

Smält smöret och ta från värmen. Rör i socker, kakao, salt och vaniljsocker. Rör i äggen, ett i taget, och vänd i mjöl och choklad. Blanda samman allt till en smet och bred ut den i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakpapper.

Grädda i mitten av ugnen 18 - 20 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Pudra med florsocker.

OBS! Det ska vara mycket kakao i smeten - kakorna blir härligt chokladiga!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar