MANDELGRATINERADE APRIKOSER
En snabblagad och fräsch dessert som passar väldigt fint om du har ont om tid.
6 portioner
1½ burk aprikoshalvor à 410 g
2 stora ägg
1 dl socker
4 bittermandlar
2 dl crème fraîche
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
50 g mandelspån
Garnering:
florsocker
Servering:
vispad grädde
Sätt ugnen på 200°.
Låt aprikoshalvorna rinna av och lägg dem i en smord form. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Riv bittermandlarna och blanda ned i smeten.
Rör i crème fraîche, mjöl och vaniljsocker och häll smeten över aprikoserna. Strö över mandelspån och grädda 20 minuter.
Sikta över florsocker och servera med vispad grädde.
En snabblagad och fräsch dessert som passar väldigt fint om du har ont om tid.
6 portioner
1½ burk aprikoshalvor à 410 g
2 stora ägg
1 dl socker
4 bittermandlar
2 dl crème fraîche
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
50 g mandelspån
Garnering:
florsocker
Servering:
vispad grädde
Sätt ugnen på 200°.
Låt aprikoshalvorna rinna av och lägg dem i en smord form. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Riv bittermandlarna och blanda ned i smeten.
Rör i crème fraîche, mjöl och vaniljsocker och häll smeten över aprikoserna. Strö över mandelspån och grädda 20 minuter.
Sikta över florsocker och servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar