GLUTENFRIA MANDELGROTTOR MED
RABARBER- OCH JORDGUBBSFYLLNING
RABARBER- OCH JORDGUBBSFYLLNING
Spröda kakor med smak av kardemumma. Gör gärna dubbel sats och frys in.
12 kakor
3 dl mandelmjöl
2 dl Maizena majsstärkelse
3/4 dl marsánpulver
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 krm stött kardemumma
100 g rumsvarmt smör
ca ½ dl rabarber- och jordgubbssylt,
se recept nedan
Sätt ugnen på 200°.
Blanda alla torra ingredienser i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa snabbt ihop till en deg. Dela degen i 12 bitar och rulla till bollar. Lägg bollarna i pappersformar, gör en liten fördjupning i mitten och lägg i sylt. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kallna på galler.
RABARBER- OCH JORDGUBBSSYLT
En snabbgjord sylt som passar perfekt till fyllning men också till plättar och pannkakor.
Ca 5 dl
200 g jordgubbar
200 g rabarber
400 g syltsocker
Snoppa jordgubbarna. Ansa rabarbern. Skär jordgubbar och rabarber i skivor och blanda med sockret i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Koka sylten ca 5 minuter. Skumma väl. Häll upp sylten på väl rengjorda glasburkar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar