KRÄMIG RABARBERPAJ MED JORDGUBBAR
Rabarber och jordgubbar - ett perfekt par i paj.
4 portioner
Pajdeg:
3 dl vetemjöl special
2 msk socker
100 g kallt smör
50 g färskost av philadelphiatyp
1 - 3 msk kallt vatten
Fyllning:
350 g rabarber
ca 125 g jordgubbar
1 dl socker
1½ msk potatismjöl
1 ägg till pensling
socker
Sätt ugnen på 200°.
Blanda snabbt samman degen i en matberedare. Linda in i plastfolie och låt ligga i kyl ca 30 minuter.
Ansa rabarbern och skala den om den är mycket grov. Skär i cm-stora bitar. Dela jordgubbarna till jämnstora bitar. Lägg rabarber och jordgubbar i en skål och blanda socker med potatismjöl. Rör om försiktigt.
Kavla ut degen till en rund platta, 3 - 4 mm tjock. Fördela fyllningen i mitten men spara en kant runt om. Vik upp kanten, pensla den med uppvispat ägg och strö över socker.
Grädda i nedre delen av ugnen 35 minuter. Låt svalna och servera med vaniljglass.
Rabarber och jordgubbar - ett perfekt par i paj.
4 portioner
Pajdeg:
3 dl vetemjöl special
2 msk socker
100 g kallt smör
50 g färskost av philadelphiatyp
1 - 3 msk kallt vatten
Fyllning:
350 g rabarber
ca 125 g jordgubbar
1 dl socker
1½ msk potatismjöl
1 ägg till pensling
socker
Sätt ugnen på 200°.
Blanda snabbt samman degen i en matberedare. Linda in i plastfolie och låt ligga i kyl ca 30 minuter.
Ansa rabarbern och skala den om den är mycket grov. Skär i cm-stora bitar. Dela jordgubbarna till jämnstora bitar. Lägg rabarber och jordgubbar i en skål och blanda socker med potatismjöl. Rör om försiktigt.
Kavla ut degen till en rund platta, 3 - 4 mm tjock. Fördela fyllningen i mitten men spara en kant runt om. Vik upp kanten, pensla den med uppvispat ägg och strö över socker.
Grädda i nedre delen av ugnen 35 minuter. Låt svalna och servera med vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar