SLÄTA CITRONBULLAR
36 st
50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1 dl socker
½ tsk salt
finrivet skal av 2 - 3 citroner
ca 15 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
Smula ned jästen i en degbunke. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37° och rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt socker, salt och citronskal. Rör ned mjölet och arbeta degen smidig ca 10 minuter. Låt jäsa under bakduk 40 minuter.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i 36 lika stora bitar. Rulla till bollar och lägg på bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 25 minuter.
Sätt ugnen på 225°. Pensla med ägg och grädda i mitten av ugnen ca 10 - 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Servera med smör och valfri sylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar