MJUK KAKA MED SMULTÄCKE
Strö ett kaneldoftande havreströssel över den mjuka kakan.
24 st
150 g mjukt smör
3 dl socker
7½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl mjölk
Strössel:
75 g smör
1 tsk malen kanel
100 g finhackade hasselnötter
1½ dl havregryn
1½ dl rörsocker
Sätt ugnen på 200°.
Rör smör och socker smidigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakpapper.
Strössel:
Smält smöret och blanda samman med övriga ingredienser. Strö det över smeten.
Grädda i mitten av ugnen 25 - 30 minuter. Låt svalna och skär upp i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar