MANDELKAKA MED BÄR
Fantastiskt saftig, glutenfri kaka som kan serveras hel som tårta eller i rutor med litet lättvispad grädde. Mängden bittermandel stämmer!
Ca 28 bitar
200 g smör
250 g sötmandel
6 - 8 bittermandlar
4 medelstora kokta potatisar
5 ägg
4½ dl socker
Garnering:
1 burk lemon curd, ca 320 g
250 - 300 g jordgubbar och blåbär
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret och låt det svalna. Mal sötmandel och bittermandel i mandelkvarn. Riv potatisen fint. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smöret och mandeln i äggsmeten och vänd i potatisen. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 40 cm, med bakpapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt svalna.
Garnering:
Bred lemon curd på kakan och garnera med bär.
Skär upp kakan i rutor. Servera gärna litet lättvispad grädde till.
Fantastiskt saftig, glutenfri kaka som kan serveras hel som tårta eller i rutor med litet lättvispad grädde. Mängden bittermandel stämmer!
Ca 28 bitar
200 g smör
250 g sötmandel
6 - 8 bittermandlar
4 medelstora kokta potatisar
5 ägg
4½ dl socker
Garnering:
1 burk lemon curd, ca 320 g
250 - 300 g jordgubbar och blåbär
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret och låt det svalna. Mal sötmandel och bittermandel i mandelkvarn. Riv potatisen fint. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smöret och mandeln i äggsmeten och vänd i potatisen. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 40 cm, med bakpapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt svalna.
Garnering:
Bred lemon curd på kakan och garnera med bär.
Skär upp kakan i rutor. Servera gärna litet lättvispad grädde till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar