söndag 7 maj 2017

Blandad bärgömma

BLANDAD BÄRGÖMMA

Hela nötter och vit choklad matchar bärens syrlighet. Om du använder halvfrysta bär bör du öka mängden potatismjöl till ca 1½ msk.

Ca 6 portioner

500 g blandade bär, t ex hallon,
blåbär, vinbär, björnbär
1 - 2 msk socker
1 msk potatismjöl

Smuldeg:
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl socker
150 g smör
100 g grovhackad vit choklad
125 g blandade hela nötter,
t ex mandel, valnötter, cashewnötter


Häll bären i en smord form. Blanda socker och potatismjöl och strö över bären.

Blanda vetemjöl, bakpulver och socker. Smält smöret, häll över mjölblandningen under omrörning och rör till sist ned vit choklad och nötter. Klicka massan över bären och grädda mitt i ugnen i 200° 25 - 30 minuter eller tills degen ser knaprig ut och har fått fin färg.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar