DAGENS RECEPT 15-05-20
RABARBERTARTE MED VISPGRÄDDE
Tarten kan serveras såväl kall som varm.
6 - 8 portioner
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 msk socker
125 g smör eller margarin
2 - 3 msk vatten
Fyllning:
500 g rabarber
300 g mandelmassa
2 ägg
1 tsk stött kardemumma
Servering:
2 dl vispgrädde
Pajdeg:
Blanda mjöl, socker och matfett i en matberedare. Tillsätt vatten och kör hastigt ihop till en degboll. Svep in degen i plast och låt vila kallt minst 30 minuter. Kavla ut degen och lägg den i en rund form med löstagbar botten, 24 cm i diameter, eller en pajform. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen på 225 grader ca 10 minuter.
Fyllning:
Skölj och skär rabarbern i bitar. Riv mandelmassan grovt och blanda den med ägg och kardemumma. Lägg blandningen på pajdegen och strö över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen 20 - 30 minuter.
Servera med lättvispad grädde.
RABARBERTARTE MED VISPGRÄDDE
Tarten kan serveras såväl kall som varm.
6 - 8 portioner
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 msk socker
125 g smör eller margarin
2 - 3 msk vatten
Fyllning:
500 g rabarber
300 g mandelmassa
2 ägg
1 tsk stött kardemumma
Servering:
2 dl vispgrädde
Pajdeg:
Blanda mjöl, socker och matfett i en matberedare. Tillsätt vatten och kör hastigt ihop till en degboll. Svep in degen i plast och låt vila kallt minst 30 minuter. Kavla ut degen och lägg den i en rund form med löstagbar botten, 24 cm i diameter, eller en pajform. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen på 225 grader ca 10 minuter.
Fyllning:
Skölj och skär rabarbern i bitar. Riv mandelmassan grovt och blanda den med ägg och kardemumma. Lägg blandningen på pajdegen och strö över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen 20 - 30 minuter.
Servera med lättvispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar