måndag 1 maj 2017

Minipajer med champinjoner

MINIPAJER MED CHAMPINJONER

Minipajer är försvinnande goda - särskilt dessa vegetariska med svamp och parmesan. Pajerna är spröda, så låt dem gärna sätta sig en liten stund före servering eller servera dem dagen efter.

Ca 12 pajer

Pajdeg:
150 g smör eller margarin
2 dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
2 msk mjölk
1 tsk salt

Fyllning:
10 medelstora champinjoner
1 gul lök
smör, margarin eller olja till stekning
salt, vitpeppar
ca 1½ msk torkad timjan
150 g riven smakrik ost, t ex parmesan,
pecorino eller kryddost
ca 60 g färsk babyspenat
3 dl vispgrädde
3 ägg


Kör ihop ingredienserna till pajdegen i matberedare och låt den vila kallt 30 minuter. Tryck sedan ut i smorda portionsformar. Sätt ugnen på 225 grader.

Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och hacka löken. Stek till fin färg i litet matfett tills vätskan dunstat bort och det "knäpper" i den. Smaka av med salt, peppar och timjan.

Rör ihop svampblandningen med osten och spenaten och fördela i formarna. Rör ihop ägg och grädde och häll det över. Baka i mitten av ugnen 15 - 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar