DAGENS RECEPT 15-06-07
BROWNIE MED NÖTIG TOSCA
Choklad och nötter är en klassisk kombination. Nötter som får gifta sig med en härligt kladdig tosca gör kakan oslagbar!
1 plåt
350 g mjukt smör eller margarin
6 dl socker
3 dl kakao av god kvalitet
1 dl ljus sirap
½ tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl
Toscatopping:
265 g blandade nötter (mandel,
pistage, macadamia och/eller pecan)
165 g normalsaltat smör (eller margarin)
1½ dl socker
3/4 dl honung
3/4 dl grädde
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa matfett och socker vitt och pösigt och blanda sedan i kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ned vetemjölet i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt och fyll med smet. Grädda mitt i ugnen 15 - 25 minuter. Pröva med en sticka, den ska vara litet kladdig. Låt svalna.
Toscatopping:
Mät upp alla ingredienserna utom nötter i en kastrull. Blanda och koka massan till 118 grader. Har du ingen termometer kokar du tills massan blir svagt gyllenbrun och gör ett kulprov. Blanda i nötterna och låt smeten svalna litet. Bred ut toscan ovanpå kakan och skär upp i rutor med en vass kniv.
Kakan går utmärkt att frysa.
BROWNIE MED NÖTIG TOSCA
Choklad och nötter är en klassisk kombination. Nötter som får gifta sig med en härligt kladdig tosca gör kakan oslagbar!
1 plåt
350 g mjukt smör eller margarin
6 dl socker
3 dl kakao av god kvalitet
1 dl ljus sirap
½ tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl
Toscatopping:
265 g blandade nötter (mandel,
pistage, macadamia och/eller pecan)
165 g normalsaltat smör (eller margarin)
1½ dl socker
3/4 dl honung
3/4 dl grädde
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa matfett och socker vitt och pösigt och blanda sedan i kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ned vetemjölet i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt och fyll med smet. Grädda mitt i ugnen 15 - 25 minuter. Pröva med en sticka, den ska vara litet kladdig. Låt svalna.
Toscatopping:
Mät upp alla ingredienserna utom nötter i en kastrull. Blanda och koka massan till 118 grader. Har du ingen termometer kokar du tills massan blir svagt gyllenbrun och gör ett kulprov. Blanda i nötterna och låt smeten svalna litet. Bred ut toscan ovanpå kakan och skär upp i rutor med en vass kniv.
Kakan går utmärkt att frysa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar